Ambassadeurs KeepersAcademieZeeland


KeepersAcademieZeeland heeft veel fans, dit zijn mensen die enthousiast en positief over de keepersacademie spreken. Ook zitten er in deze groep enkele bekende personen uit de (prof) voetbalwereld.


 

John Karelse:

 

Voormalig hoofdtrainer geweest bij NAC Breda. 2016/2017 hoofdtrainer van VV Goes en JVOZ O19-1.

Heden JVOZ O17-1.

 

Hallo "Zeeuwse" keeperstalenten,

Als Ex-prof keeper van NAC Breda (13 seizoenen, 441 officiële wedstrijden) en Newcastle United vind ik het leuk mijn ervaring te delen en jullie daarmee een stap dichter bij jullie persoonlijke top niveau te helpen.

Het begint allemaal met trainen. En met trainen bedoel ik ook trainen! Het maximale uit jezelf halen elke training weer. De training bestaat uit techniek, tactiek en mental training. Ook extra training in de vorm van specifieke kracht en coördinatie zijn niet weg te denken in het heden daagse voetbal.

In de wedstrijd komen al deze aspecten terug. Techniek heb je nodig om de bal tegen te houden en de voortzetting te verzorgen. Dit gaat altijd samen met tactische keuzes die na mate het niveau hoger word steeds sneller moeten worden beslist of eigenlijk vooraf al bedacht moeten zijn.

De belangrijkste tip die ik de (jeugd) keepers wil meegeven is dat je in elke situatie in de wedstrijd bezig moet zijn met de optimale positie voor je doel. Daarbij is het belangrijk dat je meebeweegt en niet te snel naar de grond gaat op het moment van het schot. Volg de bal met je ogen tot in je handschoenen!

Bart is een jonge keeperstrainer die voor zijn leeftijd al veel ervaring heeft door goed te luisteren en te kijken naar andere trainers, dit in combinatie met zijn eigen manier van training geven laat zien dat hij bij JVOZ en KeepersAcademieZeeland de theorie ook in de praktijk kan overbrengen.

Ik wens alle ''Zeeuwse'' keepers heel veel train plezier bij KeepersAcademieZeeland. Want vergeet niet plezier hebben in het keepen is de basis van succes!

Groet,

John Karelse


 

Dennis de Nooijer:

 

Voormalig jeugdtrainer geweest bij FC Twente O17-2, FC Dordrecht A1, ass. bondscoach Nederlands elftal O16 en een van de oprichters van Jeugd Voetbal opleiding Zeeland. Voormalig seniorentrainer geweest bij Zaamslag, VV Philippine en ass. trainer Telstar.

Heden: Dalian Istar H&C Football Club (China).

 

Hallo Keeperstalenten, 

Als voormalig spits van onder meer Sparta en SC Heerenveen heb ik veel te maken gehad met de keeper. De keeper was vaak een sta-in-de-weg waarbij ik elke wedstrijd weer moest kijken hoe hem te verslaan. Het grootste verschil van de keepers zat hem vaak in het positie kiezen als ik een actie maakte. Ook het kijken vlak voor het schot was belangrijk. Veel keepers vallen achteruit waardoor de bal niet altijd heel scherp in de hoek hoeft, maar vaak onder de benen door. 

Bij elke club waar ik gewerkt heb praat ik veel met spitsen en vertel ze over de ervaringen die ik had met keepers en hoe ik probeerde ze altijd een stap voor te zijn om die bal in het doel te werken. Eens in de zoveel tijd gaan we hier dan gericht op trainen. 

Aangezien Bart in mijn periode bij JVOZ de vacature keeperstrainer invulde weet hij heel goed wat ik bedoel en hoe hij dit bij zijn keepers kan trainen. Ik wens alle keepers van KeepersAcademieZeeland veel plezier in het ontwikkelen van hun eigen persoonlijke top niveau!

 

Met sportieve groet, 

Dennis de Nooijer


 

Gerard de Nooijer:

 

Een van de oprichter van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland. Voormalig trainer geweest bij FC Dauwedaele en V.V.Goes. Van af het seizoen 2013 / 2014 ass.trainer bij FC Dordrecht.

Heden: Dalian Istar H&C Football Club (China).

 

 

Beste Keeperstalenten, 

Als verdediger had ik vaak op een andere manier te maken met keepers dan mijn broer Dennis. Als verdediger van o.a. Sparta, SC Heerenveen en Feijenoord was ik vooral betrokken met mijn eigen keeper om de aanval van de tegenstander te stoppen. Het is als keeper belangrijk dat je leiding kan geven aan je verdedigers en je ze zo kan neerzetten dat je de spitsen van de tegenstander zo vroeg mogelijk keuzes moet gaan laten maken. Daarnaast is het meevoetballen / positie kiezen voor je doel zeer belangrijk. Op het moment dat je als keeper de bal al buiten de 16m kan onderscheppen geeft dat veel vertrouwen aan je team en is het gevaar van de tegenpartij eigenlijk helemaal niet gevaarlijk. 

Aangezien Bart onder mij keepte bij V.V.Goes weet hij als geen ander wat ik daar mee bedoel. 

Ik wil alle keepers van KeepersAcademieZeeland veel plezier wensen in het ontwikkelen van hun eigen style. En onthoudt goed dat de nummer 1 taak van de keeper het tegenhouden van die bal is en blijft! 

Met vriendelijke groet, 

Gerard de Nooijer


KeepersAcademieZeeland

 

E  : Info@keepersacademiezeeland.nl

M : 06-15587669

F  : KeepersAcademieZeeland

T  : @KeepersZeeland

I   : keepersacademiezeeland

 

Bank: NL90 RABO 0144 21 20 21

KVK: 59608765

Doelstelling KeepersAcademieZeeland:

 

Elke keeper(ster) in een leerzame, uitdagende en een veilige omgeving in de regio naar zijn of haar persoonlijke top niveau te brengen.

 

Een ondersteuning of aanvulling zijn op ontbrekende of bestaande keeperstrainingen voor alle verenigingen in Zeeland.

Klik hier voor meer info!