John Karelse:

 

Voormalig hoofdtrainer geweest bij NAC Breda. 2016/2017 hoofdtrainer van VV Goes en JVOZ O19-1.

 

 

Hallo "Zeeuwse" keeperstalenten,

Als Ex-prof keeper van NAC Breda (13 seizoenen, 441 officiële wedstrijden) en Newcastle United vind ik het leuk mijn ervaring te delen en jullie daarmee een stap dichter bij jullie persoonlijke top niveau te helpen.

Het begint allemaal met trainen. En met trainen bedoel ik ook trainen! Het maximale uit jezelf halen elke training weer. De training bestaat uit techniek, tactiek en mental training. Ook extra training in de vorm van specifieke kracht en coördinatie zijn niet weg te denken in het heden daagse voetbal.

In de wedstrijd komen al deze aspecten terug. Techniek heb je nodig om de bal tegen te houden en de voortzetting te verzorgen. Dit gaat altijd samen met tactische keuzes die na mate het niveau hoger word steeds sneller moeten worden beslist of eigenlijk vooraf al bedacht moeten zijn.

De belangrijkste tip die ik de (jeugd) keepers wil meegeven is dat je in elke situatie in de wedstrijd bezig moet zijn met de optimale positie voor je doel. Daarbij is het belangrijk dat je meebeweegt en niet te snel naar de grond gaat op het moment van het schot. Volg de bal met je ogen tot in je handschoenen!

Bart is een jonge keeperstrainer die voor zijn leeftijd al veel ervaring heeft door goed te luisteren en te kijken naar andere trainers, dit in combinatie met zijn eigen manier van training geven laat zien dat hij bij JVOZ en KeepersAcademieZeeland de theorie ook in de praktijk kan overbrengen.

Ik wens alle ''Zeeuwse'' keepers heel veel train plezier bij KeepersAcademieZeeland. Want vergeet niet plezier hebben in het keepen is de basis van succes!

Groet,

John Karelse


KeepersAcademieZeeland

 

E  : Info@keepersacademiezeeland.nl

M : 06-15587669

F  : KeepersAcademieZeeland

T  : @KeepersZeeland

I   : keepersacademiezeeland

 

Bank: NL90 RABO 0144 21 20 21

KVK: 59608765