Sonny Silooy:

 

Voormalig trainer geweest bij:

De jeugd van Ajax Amsterdam. 2010 Dayton Dutch Lions in de Verenigde Staten. 2011 hoofd jeugdopleiding bij DC United en assistent-coach bij het eerste elftal. 2014 assistent trainer bij KNVB onder 18 team.

 

 

 

 

Beste jeugd keepers van KeepersAcademieZeeland,

 

Als voormalig speler van oa. Ajax Amsterdam, Matra Racing Parijs, Arminia Bielefeld Duitsland en De Graafschap heb ik het geluk gehad te mogen voetballen met fantastische keepers zoals: Edwin van der Sar, Piet schrijvers, Hans Galje, Hans van Breukelen en Stanley Menzo.

Wat mij het meeste is bijgebleven van al deze keepers is dat ze allemaal het voetbalspel van te voren aan het voorspellen waren en daar dan ook de coaching op los lieten.
Voor keepers is er maar 1 ding belangrijk en dat is na 90 minuten die 0 op het score bord zien staan! Elke Clean Sheet is een prijs! Dat willen keepers en verdedigers.

 

Ze zeggen niet voor niets dat keepers soms gek zijn!

 

Toch hebben ze daarin gelijk! Ik als verdediger wilde ook liever winnen met 4-0 dan met 4-1!

Ik kan me nog goed herinneren de wedstrijd Ajax vs Veendam eind trainingskamp tweede week voorbereiding. Het was warm en het veld keihard. Dus ik mijn "rubbers'' aangetrokken. Ik was aan het springen door de kleedkamer tot irritants aan toe, Totdat Piet Schrijvers achter me stond en zei: ''HEE KLEINE SPEEL JIJ OP RUBBERS'' en ik zei ja. Piet zegt als je ook maar 1x op je.... een keer uitglijdt dan krijg je een knal voor je kanis. Dit deed hij om altijd te willen winnen. Ik mijn stalen pinnen aangedaan, de wedstrijd gewonnen en Piet zegt lachend  "HEE KLEINE GING LEKKER HE VANDAAG, MAAR JE HEBT WEL PIJN AAN JE VOETEN, HA HA HA'' Lachte Piet en nog een aantal spelers die in het complot zaten. Hiërarchie, willen winnen en respect hebben voor ervaren spelers en dan maar even op de blaren lopen.

 

Ik wil alle keepers van KeepersAcademieZeeland heel veel trainingsplezier wensen bij Bart en zijn trainers. Deze zomer (2019) trainde Bart de keepers tijdens de AFC AJAX soccer camps in the USA. Hier trainde hij op de manier dat Ajax ook doet! En ik weet zeker dat alle keepers bij KAZ hier veel profijt van gaan hebben!

 

Met Sportieve groet,

 

 

Sonny Silooy

KeepersAcademieZeeland

 

E  : Info@keepersacademiezeeland.nl

M : 06-15587669

F  : KeepersAcademieZeeland

T  : @KeepersZeeland

I   : keepersacademiezeeland

 

Bank: NL90 RABO 0144 21 20 21

KVK: 59608765